Rusia isi va retrage la inceputul lunii august circa 400 de militari trimisi sa repare calea ferata din regiunea separatista Abhazia, a anuntat astazi Ministerul rus al Apararii, potrivit NewsIn.

In iunie, Georgia a protestat fata de desfasurarea acestor militari, spunand ca acesta este de fapt un mod de a trimite un contingent suplimentar in regiune, unde tensiunile dintre Georgia si Rusia s-au intensificat din cauza Abhaziei.

Abhazia si-a proclamat unilateral independenta dupa caderea URSS-ului, la inceputul anilor '90, si a aparat-o in conflicte armate cu fortele georgiene.

Dupa recunoasterea independentei Kosovo de catre occidentali, in luna februarie, Abhazia a cerut Rusiei sa o recunoasca. Fara a merge atat de departe, Moscova a facut un pas important in 16 aprilie, anuntand o intensificare a relatiilor sale, in special comerciale, cu acest teritoriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.