Aflat la Chisinau, prim-vicemistrul polonez al afacerilor externe, Jan Truszczynski, a declarat la finalul intrevederii cu ministrul Reintegrarii, Vasile Sova, ca, in calitatea sa de membru al Uniunii Europene, Polonia intentioneaza sa contribuie la activizarea dialogului dintre Uniunea Europeana si Republica Moldova si in solutionarea diferendului transnistrean.

Referindu-se la intentia Chisinaului de modificare a formatului de negocieri, diplomatul polonez a mentionat ca UE s-ar putea implica in reglementarea diferendului odata cu implementarea Planului de Actiuni UE-Moldova, care stipuleaza acest lucru. Jan Truszczynski considera ca la solutionarea definitiva a conflictului va contribui monitorizarea segmentului transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.

Declaratiile diplomatului polonez sunt un semnal de sprijin pentru viziunea moldoveneasca asupra problemei transnistrene. De curand, ministrul moldovean al Afacerilor Externe, Andrei Stratan, a declarat ca autoritatile de la Chisinau considera importanta angajarea tuturor actorilor internationali interesati de depasirea conflictului transnistrean - SUA, UE, dar si Romania ca stat vecin, precum si o noua abordare a problemei din partea Ucrainei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.