Circa 200 de persoane au manifestat miercuri in fata ambasadei Elvetiei la Tripoli fata de "relele tratamente" la care a fost supus fiul Muammar Gaddafi cand a fost arestat la 15 iulie, la Geneva, amenintand Berna cu represalii, relateaza AFP

Manifestantii, membri ai Comitetelor revolutionare, cu legaturi cu regimul colonelului Gaddafi, au afisat portrete ale liderului revolutiei libiene, scandand sloganuri in favoarea acestuia, inconjurati de un important dispozitiv al politiei. Ei au transmis ambasadorului elvetian un comunicat in care ameninta Elvetia cu represalii, daca aceasta tara nu prezinta scuze oficiale poporului libian si colonelului Gaddafi, relateaza NewsIn, citand AFP.

Potrivit AFP, care a obtinut o copie a textului, nu este precizata natura "masurilor ce ar putea fi adoptate fata de Elvetia in relatiile cu Libia", insa un responsabil al Comitetelor revolutionare a declarat ca Libia, principalul furnizor de petrol al Elvetiei, ar putea stopa exporturile de titei catre aceasta tara. Ruperea relatiilor diplomatice si retragerea societatilor elvetiene de pe teritoriul libian figureaza printre masurile ce ar putea fi adoptate, a spus el, sub acoperirea anonimatului.

O alta manifestatie in fata ambasadei elvetiene este programata pentru joi, pentru a se denunta "relele tratamente" fata de Hannibal Gaddafi practicate de politia elvetiana, a precizat sursa citata.

Comunicatul denunta "comportamentul ostil" si considera ca arestarea lui Hannibal Gaddafi este "o crima odioasa si un precedent periculos", dar si o atingere adusa onoarei, istoriei si libertatii poporului libian.

"Nu am incercat niciun moment sa ranim sentimentele poporului libian", a declarat ambasadorul elvetian la Tripoli, Daniel Von Muralt, intr-o declaratie adresata presei si reprezentantilor Comitetelor revolutionare. El a confirmat miercuri sosirea unei delegatii elvetiene la Tripoli, anuntata anterior de Ministerul elvetian de Externe, pentru a se incerca aplanarea tensiunilor dintre cele doua tari.

Hannibal Gaddafi, cel de-al patrulea fiu al lui Muammar Gaddafi, si sotia acestuia au fost arestati la 15 iulie la hotelul President Wilson, din Geneva, in urma unei plangeri depuse de doi angajati ai hotelului, care ii acuzau de agresiune. Hannibal Gaddafi si sotia sa au fost eliberati doua zile mai tarziu, dupa ce s-a platit o cautiune de 312.500 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.