O inregistrare audio atribuita liderului retelei Al-Qaida din Irak, Abu Mussab al-Zarqawi, difuzata vineri, face apel la musulmani sa atace fortele americane din aceasta tara. Mesajul, intitulat "Fii ai natiunii islamice: fermitate, fermitate", cheama rebelii irakieni sa continue atacurile impotriva fortelor americane.

"Juram in fata lui Allah ca acel caine de Bush nu va putea sta linistit si ca trupele sale nu vor avea viata usoara, atat timp cat inimile noastre vor continua sa bata. Sosim!", spune teroristul iordanian, citat de AGI (Agentia Jurnalistica Italiana). "Brigazi de martiri, mergeti cu binecuvantarea lui Allah: nu lasati sa treaca nici macar un convoi si nu lasati in picioare nici un post de control. Transformati zilele lor in nopti", se mai arata in inregistrare, care se pare ca a fost realizata in luna martie.

Vocea persoanei care citeste discursul pare a fi cea din precedentele mesaje sonore atribuite lui Al-Zarqawi. Ultimul mesaj atribuit iordanianului a fost difuzat in ianuarie si facea apel la declansarea unui "razboi crunt" impotriva alegerilor din Irak. (I.B.)


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.