Cacelarul german Angela Merkel a declarat ca Barack Obama, candidatul democrat la Casa Alba, "este bine echipat, atat fizic, mental, cat si politic".

Intrebata, la o conferinta de presa ce parere are despre Obama, Merkel a raspuns ca "este bine echipat, atat fizic, mental, cat si politic".

Barack Obama urmeaza sa discute cu Merkel joi dimineata si apoi va sustine un discurs cu privire la relatiile transatlantice in Berlin, in parcul Tiergarten, arata NewsIn.

Angela Merkel s-a opuns planului initial al echipei lui Obama de a sustine discursul la Poarta Brandenburg. Discursul lui Obama ar putea atrage zeci de mii de germani, avand in vedere ca, potrivit sondajelor, candidatul democrat este preferatul germanilor, devansandu-l pe candidatul republican John McCain.

De cand a preluat puterea, in 2005, Merkel a remediat relatiile tensionate cu Washingtonul, afectate in perioada predecesorul ei, cancelarul Gerhard Schroeder, care a avut divergente cu presedintele american George W. Bush pe tema razboiului din Irak.

George W. Bush a fost surprins la summitul G8 in timp ce ii masa umerii lui Angela Merkel, iar cancelarul german a fost intrebata de catre jurnalisti daca asteapta si alte masaje din partea viitorului presedinte american, fie el, McCain sau Obama. "Nu depinde de mine, insa nu as opune rezistenta", a adaugat Merkel.
Angela Merkel a spus ca nu va fi in Berlin atunci cand Obama isi va sustine discursul, insa a adaugat ca probabil il va urmari la televizor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.