Presedintele venezuelean Hugo Chavez, inamic declarat al Statelor Unite, a sosit astazi la Minsk pentru a discuta cu omologul si "prietenul" sau Aleksandr Lukasenko, care, de asemenea, are relatii tensionate cu occidentalii, relateaza AFP.

Hugo Chavez se afla in vizita in Belarus unde discuta cu "prietenul" sau Lukasenko

"Impreuna cu prietenul nostru, presedintele Lukasenko, vom vedea cum se va dezvolta cooperarea dintre Belarus si Venezuela", a declarat Chavez la sosire, pe aeroportul din capitala belarusa. "Speram sa dublam volumul schimburilor economice", a adaugat el.

Cei doi presedinti urmeaza sa discute despre cooperarea militara si energetica bilaterala. Minskul este interesat de exploatarea campurilor petroliere din Venezuela, tara bogata in hidorcarburi, si propune, in schimb, informatii din experienta sa utila in industria militara, capatata in perioada sovietica.

"Suntem, bineinteles, pragmatici, actionam in functie de interesele noastre economice, insa se stie ca, in afara de economie, exista in Belarus prieteni de incredere. Suntem dispusi sa rezolvam toate chestiunile in calitate de prieteni", a spus Lukasenko, primindu-l pe omologul sau venezuelean.

"Ar fi fost de negandit ca, fiind intr-un turneu in zona, sa nu vizitez Minskul, chiar si pentru cateva ore, pentru a ne confirma sentimentele de prietenie fata de acest popor eroic, fata de prietenii nostri", a spus Chavez.

"Trebuie sa profitam de aceasta ocazie pentru a discuta despre aplicarea acordurilor incheiate si despre proiectele noastre", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.