Presedintele George W. Bush a convocat joi, in regim de urgenta, o conferinta de presa in care a vrut sa le povesteasca americanilor despre sistemul asigurarilor sociale si masurile economice ale administratiei. Problema a fost ca el a cerut asta la o ora de varf, cand toate posturile de televiziune aveau programate alte emisiuni. Drept care, CBS, NBC si FOX l-au "taiat" pe presedinte la mijlocul unei fraze, dupa ce au transmis in direct o ora intreaga din conferinta de presa.

NBC avea programat un interviu cu Donald Trump, FOX, un documentar despre actrita Paris Hilton, iar CBS a transmis un nou episod din serialul "Supravietuitorul". Numai ABC si PBS au ramas alaturi de "vorbaretul" Bush, pana la terminarea conferintei de presa desfasurate in aripa de est a Casei Albe. Sesizand ca a fost eliminat brusc din grila, Bush a incercat sa glumeasca: "Ar fi bine sa incheiem conferinta mai repede. Mai sunt si alte emisiuni programate, iar eu trebuie sa ajut economia Americii". Dar era prea tarziu... De fapt, greseala a fost a Casei Albe, pentru ca programase conferinta de presa dimineata, dar Bush a cerut sa fie in direct la o ora de varf, adica seara. Principalele posturi de televiziune au promis ca vor face sacrificii, dar numai ABC a anuntat serviciul de presa al Casei Albe ca si-a amanat programele obisnuite pentru asta.

Probleme serioase

Dar Bush a vorbit si despre probleme serioase la conferinta de presa. El i-a avertizat pe americani ca nepopulara reforma a pensiilor risca sa esueze daca nu este sustinuta de populatie. A insistat din nou asupra necesitatii de a privatiza partial sistemul, una dintre prioritatile celui de-al doilea mandat al sau, careia insa i se opune majoritatea americanilor, potrivit ultimelor sondaje de opinie. Bush propune crearea unor conturi de economii-pensii private si individuale in care americanii care au mai putin de 55 de ani sa investeasca o parte din cotizatiile lor de pensii, in prezent varsate la fondul de pensii federal. Nici politica externa nu a scapat atentiei sefului Casei Albe. C

onsensul diplomatic ramane cea mai buna cale de a stavili amenintarea nucleara nord-coreeana, a apreciat presedintele, in contextul in care, potrivit Washingtonului, Phenianul are capacitatea de a lansa un atac atomic impotriva Statelor Unite ale Americii. Secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, afirmase cu cateva ore mai devreme ca recurgerea la Consiliul de Securitate constituie "o optiune", cerand totodata Phenianului sa revina la masa negocierilor multipartite.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.