Liderul poligam al unei secte mormone americane si alti cinci barbati au fost inculpati in Texas pentru agresarea sexuala a unor minori, au anuntat marti surse judiciare, citate de AFP.

Potrivit NewsIn, procurorul General din Texas, Greg Abbott, a anuntat ca spera sa obtina extradarea liderului spiritual al sectei, Warren Jeffs, inchis in prezent in Arizona, dupa ce a fost condamnat anul trecut pentru complicitate la viol.

Abbott a insistat asupra hotararii autoritatilor de a-i aresta si pe alti cinci barbati, ale caror nume nu au fost divulgate. "Inculparile anuntate se incadreaza intr-o ancheta penala in curs de desfasurare", a adaugat el, fara a oferi alte detalii.

Cei cinci barbati ar avea legatura cu o operatiune a autoritatilor desfasurata la inceputul lunii aprilie la o ferma din Texas unde traiau mai multi adepti ai sectei.

Peste 400 de copii au fost retrasi din familii la inceputul lunii aprilie de la ferma din Texas, unde locuiau membrii sectei poligame Biserica Fundamentalista a Sfintilor din Zilele din Urma, curent respins de biserica oficiala mormona.

Potrivit unor responsabili, copiii ar fi fost obligati sa accepte sa intretina relatii sexuale cu barbati mai in varsta inca de la pubertate, iar adolescente cu varste de pana in 13 ani erau "casatorite spiritual" cu barbati maturi si obligate sa intretina relatii sexuale "pentru a avea copii". Doua luni mai tarziu, justitia a decis ca minorii nu se afla in pericol imediat si au fost incredintati din nou parintilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.