Soferul unui buldozer a fost ucis marti de un israelian in centrul orasului Ierusalim, in timp ce, potrivit primelor elemente, se pregatea sa comita un atentat cu vehiculul sau, au declarat martori oculari, relateaza AFP.
El a reusit sa rastoarne doua masini, ranind o persoana, potrivit surselor. Incidentul urmeaza celui de la 2 iulie de la Ierusalim, in cursul caruia un palestinian aflat intr-un buldozer a ucis trei israelieni inainte de a fi impuscat mortal.

Politia a anuntat atunci ca a fost vorba de un "atac terorist" comis de un palestinian din Ierusalimul de Est, ocupat. Agresorul, un barbat in varsta de 30 de ani, locuia in satul Sour Baher, era casatorit si avea doi copii. El avea cazier judiciar.

O grupare palestiniana necunoscuta, "Brigazile oamenilor liberi din Galileea", a afirmat ca este responsabila pentru atac, dar revendicarea nu a putut fi autentificata. Presedintele american George W. Bush i-a transmis condoleante premierul israelian Ehud Olmert. Si Marea Britanie a condamnat un "act groaznic" si si-a exprimat speranta ca atacul nu va afecta procesul de pace israelo-palestinian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.