Cumoscuta publicatie The New York Times a refuzat sa publice un eseu al candidatului republican John McCain, in care acesta argumenta de ce sustine in continuare, razboiul din Irak.

Eseul este un raspuns contraatac al lui John McCain, la op-ed-ul publicat de catre candidatul democrat Barack Obama, pe 14 iulie, arata CNN.

“Senatorul Obama da senzatia ca nu a invatat nimic din istoria recenta”, a scris McCain, criticand apelul pentru o retragere cat mai rapida a trupelor di Irak, lansat de Obama . "Mi se pare amuzant faptul ca urmareste aceeasi greseala fatala pe care a facut-o si administratia Bush, si anume aceea de a flutura drapelul victoriei inainte de vreme”, considera candidatul republican la Casa Alba.

Site-ul CNN, pune la dispozitia cititorilor, eseul lui McCain in opozitie cu cel al democratului Obama.

Intr-un e-mail trimis lui McCain de catre editorul paginii de opinie din NYT, David Shipley, acesta spune ca nu poate sa publice op-ed-ul senatorului republican, dar ca “va lua in considerare un alt draft”.

Editorul argumenteaza de ce a publicat articolul lui Obama si de ce a refuzat sa publice articolul contracandidatului. “ Eseul lui Obama a fost dat spre publicare pentru ca aducea informatii noi, acesta a aparut inaintea discursului sau. Deasemenea, senatorul Obama a dezvaluit mai multe detalii despre planurile sale. Ar fi fost ingrozitor daca New York Times ar fi publicat un articol al lui McCain ca raspuns la eseul lui Obama”, argumenteaza Shipley.

Intr-o declaratie data publicitatii luni, The New York Times spune ca “acestea sunt procedurile pentru pagina de opinie si ca autorul trebuie sa se conformeze deciziei editorilor”.

“Asa cum am facut in trecut, vom mai publica articole ale senatorului McCain. New York Times aproba candidatura senatorului republican pentru presidentie, iar opiniile sale sunt luate in considerare foarte serios”, adauga reprezentantul NYT, intr-o declaratie de presa.

Eseul sentaorului McCain, respins de catre NYT este in esenta, o critica dura la adresa pozitiei afiramte de Obama. In eseul publicat de catre NYT in data de 14 iulie, Obama critica politica promovata de catre snatorul republican McCain si anume acea de a nu mai incuraja guvernul irakian sa preia in totalitate controlul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.