Armata israeliana l-a arestat pe soldatul care a tras un glonte de cauciuc in piciorul unui palestinian incatusat si legat la ochi, iar locotenent-colonelul vizibil care apare de asemenea in imaginile filmate de un martor ocular si difuzate de un ONG israelian urma sa fi interogat in cursul zilei de luni.
Incidentul s-a petrecut acum doua saptamani in Cisiordania ocupata, in apropierea unei localitati unde au loc aproape zilnic demonstratii de protest impotriva zidului de securitate aflat in constructie, pentru a separa Israelul de teritoriile ocupate.

In imaginile difuzate de organizatia israeliana B’tselem, manifestantul palestinian Ashraf Abu Rahma apare legat la ochi si cu catuse la maini, in timp ce este condus la un jeep de un ofiter superior. Un soldat tinteste, de la un metru si jumatate, in piciorul palestinianului, dupa care trage un glonte de cauciuc.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.