Gestionarea datelor sensibile devine o problema in Marea Britanie, unde documente secrete sunt pierdute, iar laptopuri de la ministere strategice dispar fara urma.

Ministerul britanic al Apararii a deschis o ancheta, dupa ce un angajat al guvernului s-a intors din vizita efectuata in luna ianuarie in China impreuna cu premierul Gordon Brown fara un telefon mobil multifunctional Blackberry.

Chiar daca aparatul „ratacit" nu continea informatii ultrasecrete, expertii britanici au avertizat ca cel care a intrat in posesia telefonului ar putea sa obtina acces in serverul de pe Downing Street si eventual la corespondenta electronica a premierului Brown.

Presa de la Londra afirma, la randul sau, ca angajatul guvernului ar fi fost victima unei „capcane" intinse de serviciile secrete de la Beijing, deoarece a ramas fara telefon dupa ce s-a intalnit cu o chinezoaica intr-o discoteca din Shanghai.

Biroul premierului britanic sustine insa ca aparatul Blackberry a fost ratacit in timpul unei receptii si ca disparitia sa nu compromite regulile de securitate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.