Cand 15% dintre rusi traiesc sub limita saraciei, premierul Putin cumpara un apartament de 18 milioane de euro pentru fiicele sale si isi foloseste functia pentru a-i proteja pe oligarhii fideli
In primele luni de la parasirea presedintiei Rusiei de catre Vladimir Putin, numarul aparitiilor sale publice s-a redus simtitor. Cu toate ca acum detine importanta functie de premier, Putin este absent de la evenimentele importante pe plan intern si extern, cu exceptia unei vizite in Franta. Potrivit publicatiei britanice „The Economist“, premierul Putin nu este deloc interesat de noua sa functie, vine la Casa Alba, sediul guvernului rus, doar o data pe saptamana si pare extrem de iritat atunci cand trebuie sa vorbeasca in fata camerelor de luat vederi despre problemele economice ale Rusiei. In acelasi timp, functiile de premier si de presedinte al Rusiei Unite, cel mai puternic partid parlamentar, ii permit lui Putin sa controleze distributia proprietatilor, gestionarea resurselor energetice, a comertului exterior, dar si pe presedintele Medvedev, care poate fi demis prin votul Parlamentului.

Putin a devenit mult mai preocupat de bunastarea sa si a familiei sale. Potrivit cotidianului „Le Figaro“, noul premier al Rusiei i-a cumparat uneia dintre cele doua fiice ale sale un apartament de 500 de metri patrati in Paris la pretul de 18 milioane de euro. Presa franceza mai speculeaza ca Vladimir Putin a achizitionat si vila de la Saint-Tropez a industriasului german Gunther Sachs. Cu toate acestea, Putin a infirmat informatiile aparute in presa rusa, conform carora el ar detine o avere de 40 de miliarde de dolari, obtinuta din afaceri cu petrol conduse prin intermediari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.