Premierul bulgar Serghei Stanisev a admis vineri ca noul combustibil folosit la centrala nucleara de la Kozlodui din 2004 nu corespunde in totalitate normelor. El a subliniat insa ca securitatea nu a fost niciun moment amenintata, relateaza AFP.
"Un nou tip de combustibil a fost introdus incepand cu 2004 si au fost constatate devieri in caracteristicile acestuia" in raport cu normele, a spus el. Totusi agentia de reglementare in domeniul nuclear a spus ca "securitatea centralei nu a fost pusa in pericol", a declarat Stanisev in Parlament. Premierul i-a raspuns unui deputat al opozitiei, care a spus ca folosirea noului combustibil "pune in pericol securitatea centralei". Stanisev si-a exprimat ingrijorarea legata de zvonurile privitoare la centrala, caere, in opinia sa, urmaresc "sa provoace panica in randul bulgarilor".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.