Patru bombe au explodat pe plajele din Tara Bascilor, intr-un atentat revendicat de organizatia separatista ETA, care continua astfel o campanie de descurajare a turismului spaniol.
Patru bombe de mica putere au explodat duminica in apropierea unor plaje si a unui teren de golf frecventate de multi turisti spanioli. Deflagratiile au provocat doar ranirea usoara a unei persoane si pagube materiale minore, intrucat atentatul a fost anuntat din timp de un militant ETA, care a furnizat si informatii cu privire la zonele in care se afla cele patru dispozitive explozive. Totodata, plajele erau aproape pustii din cauza vremii innorate si a ploii. Doua explozii au avut loc langa plaja din Laredo si alte doua la Noja, localitati situate la jumatatea distantei dintre orasele basce Santander si Bilbao.

Investigatorii spanioli considera ca ETA si-a inceput astfel traditionala campanie de atentate in zonele litorale ale Spaniei, menite sa reduca beneficiile aduse statului de industria turismului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.