Intentia experimentului de la YouTube este clara.

Dupa cum s-a exprimat purtatorul de cuvant al ministerului de externe, "a trecut vremea asteptarii unui interviu cu un post arab- scopul este de a stabili un dialog direct cu arabii".
Reactia lumii arabe la aceasta tactica este alta chestiune.

Eliberarea lui Samir Kantar (care a detinut recordul de detentie, printre cei inchisi in inchisorile israeliene si originari din Liban.), in cadrul unui schimb care a implicat restituirea ramasitelor pamintesti a doi soldati israelieni capturati intr-o incursiune transfrontaliera, a fost in Liban un prilej de jubilare.
Dar in mesajul israelian de pe YouTube se spune ca barbatul intampinat de Hezbollah cu laude si o parada nu ar fi cu nimic diferit de un salbatic.

"Pentru Hezbollah, Samir al-Quntar e un erou de prim rang", se spune in inregistrarea israeliana, "in timp pentru Israel si restul lumii este cel mai infam dintre ucigasi".

Clipul video se incheie cu avertismentul ca daca Hezbollah incearca o alta operatiune de rapire, riposta israeliana va fi mai dura decit a fost in iulie 2006, cand a invadat Libanul.

Folosirea You Tube e inca un semn ca Israelul isi diversifica metodele pe care le foloseste pentru a-si face auzit mesajul.

Postul de televiziune al Hezbollah, Al Manar, a relatat ca israelienii ar lasa de asemenea mesaje vocale pe telefoane din Liban, promitind represalii israeliene in cazul unui atac Hezbollah.

Ministrul libanez al comunicatiilor declara ca a ordonat angajatilor sai sa ia toate masurile necesare pentru oprirea a ceea ce descrie drept o incalcare flagranta a suveranitatii libaneze.