Intentia experimentului de la YouTube este clara.

Dupa cum s-a exprimat purtatorul de cuvant al ministerului de externe, "a trecut vremea asteptarii unui interviu cu un post arab- scopul este de a stabili un dialog direct cu arabii".
Reactia lumii arabe la aceasta tactica este alta chestiune.

Eliberarea lui Samir Kantar (care a detinut recordul de detentie, printre cei inchisi in inchisorile israeliene si originari din Liban.), in cadrul unui schimb care a implicat restituirea ramasitelor pamintesti a doi soldati israelieni capturati intr-o incursiune transfrontaliera, a fost in Liban un prilej de jubilare.
Dar in mesajul israelian de pe YouTube se spune ca barbatul intampinat de Hezbollah cu laude si o parada nu ar fi cu nimic diferit de un salbatic.

"Pentru Hezbollah, Samir al-Quntar e un erou de prim rang", se spune in inregistrarea israeliana, "in timp pentru Israel si restul lumii este cel mai infam dintre ucigasi".

Citeste si:

Clipul video se incheie cu avertismentul ca daca Hezbollah incearca o alta operatiune de rapire, riposta israeliana va fi mai dura decit a fost in iulie 2006, cand a invadat Libanul.

Folosirea You Tube e inca un semn ca Israelul isi diversifica metodele pe care le foloseste pentru a-si face auzit mesajul.

Postul de televiziune al Hezbollah, Al Manar, a relatat ca israelienii ar lasa de asemenea mesaje vocale pe telefoane din Liban, promitind represalii israeliene in cazul unui atac Hezbollah.

Ministrul libanez al comunicatiilor declara ca a ordonat angajatilor sai sa ia toate masurile necesare pentru oprirea a ceea ce descrie drept o incalcare flagranta a suveranitatii libaneze.