Raportul Oficiului European de Lupta Antifrauda, OLAF, conform caruia Bulgaria a prejudiciat cu 32 de milioane de euro bugetul Comunitatii Europene, deturnand fonduri din Programul SAPARD, a inflamat spiritele la Sofia.

In documentul OLAF se specifica faptul ca „o retea de companii criminale, condusa si finantata de doi bulgari, Mario Nikolov si Liudmil Stoikov, despre care se spune ca au legaturi cu actualul guvern bulgar", au sifonat fonduri UE.

Cei doi au fost arestati in urma cu un an si jumatate pentru deturnarea sumei de 7,5 milioane de euro, bani proveniti din Programul SAPARD, fiind ulterior eliberati ne anunta Adevarul.

Pe fondul acestei crize de imagine EVZ, informeaza ca opozitia bulgara a cerut raspicat demisia presedintelui Gheorghi Parvanov. Solicitarea a venit ca reactie la documentul OLAF, care afirma, potrivit presei bulgare, ca amintitii Liudmil Stoikov si Mario Nikolov, suspectati de fraudarea fondurilor UE, au sponsorizat campania prezidentiala si Partidul Socialist, al presedintelui bulgar. Ieri, reactia opozitiei a devenit vehementa, iar politicienii din Uniunea Fortelor Democrate, Gruparea Noii Democratii Bulgare, si formatiunea Democratii pentru o Bulgarie Puternica au cerut la unison explicatii presedintelui.

Acest scandal pare a fi unul de lung metraj,in urma caruia "vecinii nostrii de la Dunare"risca sistarea fondurilor europene pentru o perioada nedeterminata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.