Seful Guvernului italian Silvio Berlusconi a anuntat joi, cu o zi inainte de Consiliul de Ministri de la Napoli, sfarsitul crizei deseurilor din acest oras din sudul tarii, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Maine (vineri - n.red.) voi prezida un Consiliu de Ministri la Napoli si voi anunta ca - asa cum au putut constata napolitanii si locuitorii din regiunie - situatia de criza a deseurilor s-a terminat si nu mai exista gunoaie pe strazi", a declarat premierul.

El a precizat ca 35.000 de tone de deseuri au fost ridicate din oras si din impreurimi. Seful Guvernului a subliniat ca problema va fi rezolvata definitiv abia cand vor fi construite suficiente incineratoare si cand "numarul gropilor de gunoi va creste".

Silvio Berlusconi, care a facut din rezolvarea crizei deseurilor una dintre prioritatile Guvernului sau, a promis la inceputul lui iulie ca situatia va fi depasita inainte de sfarsitul lunii.

Guvernul a planificat deschiderea a aproximativ 10 gropi de gunoi in regiune, care pot fi pazite de armata, daca va fi necesar.

"S-au facut progrese incontestabile" in centrul regiunii Napoli si in localitatile din nordul orasului, aprecia joi cotidianul La Repubblica, semnaland insa persistenta problemei in unele localitati, precum Ponticelli (este de Napoli).

Napoli si regiunea sa se confrunta de 14 ani cu crize recurente ale deseurilor, ceea ce a dus in mai la deschiderea unor proceduri la Curtea Europeana de Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.