Cei patru au fost exonerati de acuzatiile aduse, spre nemultumirea victimelor sangerosului atentat, acuzatii care variaza de la trafic cu explozibili la apartenenta la o organizatie terorista.

Tribunalul a decis sa-i achite pe Basel Ghalyun si pe Mohamed Almallah Dabas, ambii condamnati in prima instanta la 12 ani de inchisoare pentru apartenenta la o organizatie terorista.

Tribunalul l-a achitat si pe Abdelilah El Fadual El Akil, condamnat in prima instanta la noua ani de inchisoare pentru colaborare cu o organizatie terorista, precum si pe Raul Gonzalez Pena, condamnat la cinci ani pentru furnizarea de explozibili.

Totodata, Inalta Curte a respins recursurile prezentate de Parchet impotriva achitarii lui Rabei Usman Sayed Ahmed, cunoscut drept "Mohamed egipteanul".

Ahmed a fost achitat in prima instanta in octombrie 2007 de toate acuzatiile care il vizau, desi fusese prezentat drept unul dintre organizatorii celui mai sangeros atac comis vreodata de islamisti in Europa, soldat cu 191 de morti, si peste 1.800 de raniti.