Resturile umane descoperite in 2007 in regiunea Ekaterinburg sunt intr-adevar ale tareviciului si surorii sale Maria, asasinati impreuna cu intreaga familie imperiala rusa in urma cu 90 de ani, a conchis Parchetul rus.

Parchetul a confirmat ca "toate rezultatele stiintifice primite in baza unei analize ADN corespund cu ipoteza" potrivit careia aceste fragmente de cadavre sunt intr-adevar cele ale fiului si ale uneia dintre cele patru fiice ale tarului Nicolae al II-lea, informeaza NewsIn.

Familia imperiala rusa a fost executata in noaptea de 16 iulie 1918 in regiunea Ekaterinburg de catre bolsevici, sositi la putere dupa revolutia din octombrie 1917.

Rezultatele anuntate miercuri au fost obtinute gratie a trei expertize realizate in Rusia, la Institutul de genetica Vavilov, in SUA, intr-un laborator al Pentagonului, si in Austria, la Innsbruck, a precizat Vladimir Soloviev, anchetator rus.

Cadavrele celorlalti membri ai familiei Romanov - tarul, sotia sa si celelalte trei fiice - scoase dintr-o groapa comuna din Ekaterinburg in 1991, au fost oficial identificate in 1998 de catre guvernul rus si inhumate cu mare pompa in fosta capitala imperiala Sankt Petersburg. O polemica asupra autenticitatii lor a izbucnit pe atunci, Biserica Ortodoxa rusa punand la indoiala rezultatele testelor ADN.

Sute de credinciosi au ajuns deja la Ekaterinburg pentru marcarea a 90 de ani de la moartea tarului Nicolae al II-lea. Ei s-au strans la o biserica ce a fost construita in 2003 in locul in care familia imperiala rusa a fost asasinata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.