Cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, Ingrid Betancourt a primit la Palatul Elyse medalia de Cavaler al Legiunii de Onoare.
Fosta parlamentara si candidata la presedintia Columbiei, Ingrid Betancourt este o personalitate in Franta, unde este oprita pe strada pentru a fi salutata. Desi la sfarsitul saptamanii trecute Betancourt declara ca este foarte obosita, ea si-a continuat si de Ziua Nationala activitatile publice, intalnindu-se la Paris cu presedintele Guvernului spaniol, José Luis Rodriguez Zapatero, si cu Secretarul general al ONU, Ban Ki Moon. Cei doi politicieni s-au angajat sa ajute la eliberarea celorlalti ostatici retinuti de gherilele columbiene FARC. Intr-un interviu pentru saptamanalul “The Sunday Times“, Ingrid sublinia ca prioritatea ei este eliberarea ostaticilor. Ea a mai spus ca nu se va intoarce deocamdata in Columbia, la cererea familiei sale. “Ei spun ca este foarte periculos si ca FARC cauta razbunare, ca doresc sa ma omoare. Familiei mele ii este frica”.

Intre timp, guvernul columbian pregateste un dialog cu FARC, pentru a obtine un acord de pace si eliberarea tuturor sechestratilor. Dupa cum informeaza ziarul columbian “El Tiempo“, un emisar al Executivului este gata sa-l intalneasca pe Alfonso Cano, liderul gherilei, “daca nu, actiunea militara“, afirma ziarul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.