Pe lista apar si bautura ambalata in cutii tari, umbrelele cu manerul lung, radiourile si animalele (cu exceptia cainilor pentru nevazatori)
La Jocurile Olimpice de la Beijing nu vor fi acceptati spectatorii dezbracati, beti sau purtand pancarte cu mesaje politice. Acestea sunt doar cateva dintre interdictiile enumerate cu generozitate de catre Comitetul organizator al Jocurilor pentru „uzul” milioanelor de vizitatori. Cu toate ca organizatorii sustin ca „regulile sunt similare cu cele emise cu prilejul olimpiadelor de la Sydney si Atena”, se pune un accent suspect de mare pe chestiunea pancartelor si a steagurilor „care depasesc in suprafata doi metri pe unu”. Cu toate acestea, „chiar si bannerele mai mici de aceste dimensiuni nu sunt recomandate”.

Nu este un mister faptul ca autoritatile de la Beijing se tem ca Olimpiada va fi considerata un bun prilej pentru ca unii spectatori sa isi faca publice opiniile politice cu privire la mai multe chestiuni nerezolvate inca de China, cum ar fi nerespectarea drepturilor omului sau Tibetul. Noul pachet de reguli pentru vizitatori are ca scop, sustin organizatorii, mentinerea unui mediu „ordonat, civilizat si pasnic” la evenimentele sportive. In acest sens, vizitatorii sunt poftiti „sa nu aduca pancarte de nici un fel la Jocuri, deoarece trebuie sa cream un mediu de fair-play pentru atletii din toate tarile. Un mesaj de genul: «Hai China!» ar fi nedrept fata de atletii din celelalte tari”, a explicat interdictia totala a pancartelor Huang Keying, director adjunct al diviziei pentru servicii pentru spectatori a Comitetului de organizare a JO de la Beijing.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.