Lista americana de supraveghere antiterorism, care contine numele unor teroristi sau persoane suspectate de legaturi cu terorismul, a ajuns la un milion de date, a informat luni Asociatia americana pentru libertati civile (ACLU), relateaza NewsIn

"Inspectorul general al Departamentului Justitiei a spus ca centrul pentru supraveghere antiterorism avea mai mult de 700.000 de nume in baza sa de date in aprilie 2007 si ca numarul a crescut cu 20.000 de intrari pe luna in medie", potrivit ACLU.

"Potrivit acestor cifre, lista are acum mai mult de un milion de nume", a subliniat sursa, citata de AFP.

Printre aceste nume figureaza cele ale unor persoane decedate, ca Saddam Hussein, sau ale unor persoane ca senatorul democrat american Edward Kennedy, spune ACLU. Numele fostului presedinte sud-african Nelson Mandela, laureat al premiului Nobel pentru Pace, se afla pe aceasta lista pana cand Senatul a adoptat la sfarsitul lunii iunie o lege pentru retragerea sa, acesta fiind singurul mod in care un nume poate fi retras de pe lista.

"Lista de supraveghere arata perfect problema constituita de abordarea administratiei fata de terorism: este nedreapta, imposibil de controlat, gestionata incompetent, o pierdere de energie si un obstacol in viata a miliarde de persoane", a spus Barry Steinhardt de la ACLU.

Agentia americana pentru securitatea transporturilor a negat ca lista ar avea un milion de nume. "Supozitiile privitoare la aceasta lista sunt false", a spus TSA, estimand ca numarul este de mai putin de 450.000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.