Miss Venezuela, Dayana Mendoza, in varsta de 22 de ani, a fost aleasa Miss Univers 2008. Ea este a cincea reprezentanta a tarii sale care obtine acest titlu

Dintre cele 80 de super-femei care s-au infruntat la Miss Univers 2008, Dayana Mendoza, in varsta de 22 de ani, model si designer de interioare, a primit titlul de "frumoasa universului"

Mendoza a reusit, dupa doua ore de concurs, sa se impuna intr-o finala dominata de America Latina. Rivalele au fost columbianca Taliana Vargas - locul doi si dominicana Marianne Cruz González - locul trei.

Dayana Mendoza, model, designer de interioare si pasionata de fotografie, are 1,78 centimetri, ochi verzi si masuri de invidiat 85-58-89. In copilarie, noua Miss Univers a fost victima unei rapiri, o experienta care „a invatat-o sa isi mentina calmul in situatii tensionate”, relateaza Gandul.

Ea ii succede la frumusetea “universala” japonezei Riyo Mori, castigatoarea de anul trecut, cea care i-a inmanat coroana. Aceasta este realizata de designerul de origine japoneza Mikimoto. Este pastrata de Organizatia Miss Univers si este folosita in fiecare an pentru incoronarea cistigatoarei. Estimata la 250.000 de dolari americani, coroana are 800 de diamante de 18 carate si 120 de perle, informeaza Jurnalul National.

Pe langa coroana, Dayana Mendoza va primi 100.000 de dolari pentru activitati caritabile, un apartament de lux in New York, pantofi, rochii si produse de frumusete, un curs de doi ani la New York Film Academy. Timp de un an, Mendoza va calatori in intreaga lume pentru a sustine discursuri de teme umanitare.

Venezuela este cunoscuta pentru faptul ca este o pepiniera de viitoare Miss: Mendoza este a cincea tanara care aduce tarii sale titlul de Miss Univers, ultima castigatoare fiind Alicia Machado, in 1996. In plus, tara se poate mandri si cu cinci titluri de Miss World.

Potrivit Adevarul, Vietnam a cheltuit pentru acest eveniment aproape 20 de milioane de dolari, concursul fiind o buna modalitate de a promova turismul in aceasta tara din sud-estul Asiei.

Tarile care au obtinut cele mai multe titluri Miss Univers, in cele 57 de editii de pana acum ale competitiei, sunt Statele Unite (sapte victorii), Porto Rico (cinci victorii) si Venezuela (cinci victorii).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.