Populatia planetei creste mai repede ca oricand. Organizatia Natiunilor Unite estimeaza ca populatia va ajunge la 9,2 miliarde de oameni in 2050, cu 2,5 miliarde mai mult decat in prezent, anunta Realitatea TV.

De 11 iulie, Ziua Mondiala a populatiei, Natiunile Unite au cerut sporirea investitiilor in actiunile de planificare familiala, potrivit BBC Romania.

Planeta va trebui sa ofere conditii de viata pentru noua miliarde de oameni in urmatoarele decenii, iar asta inseamna o cerere mai mare de alimente, apa si combustibili. Natiunile Unite cred ca un asemenea ritm de crestere a populatiei este dificil de sustinut, daca terenul arabil se degradeaza iar resursele de apa scad.

ONU adauga ca un asemenea ritm de crestere a populatiei nu este dorit nici de oameni. Problema e insa ca doua sute de milioane de femei din tari in curs de dezvoltare nu au acces la contraceptive.

Sute de mii de femei mor anual la nastere sau din cauza avorturilor ilegale. Iar femeile sunt vitale pentru economia din Africa si Asia, deoarece ele cresc 80 la suta din recolte


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.