Escrocheriile sunt din ce in ce mai numeroase si mai diverse pe masura ce se apropie evenimentul, au declarat luni oficiali ai securitatii publice din provincia Shanxi, potrivit presei locale.

Conform Biroului de Securitate Publica de la Shanxi, citat de Beijing News, politia are informatii despre o serie de inselatorii, cum ar vanzarea de monede si alte produse piratate ce fac referire la Olimpiada, dar a aflat si ca ar exista oferte pentru a pune la punct aranjamente referitoare la securitate si fondurile olimpice.

Politia a intocmit o lista cu noua dintre cele mai frecvent intalnite escrocherii. Asa de pilda, sunt oferite spre vanzare medalii olimpice aparent disparute in urma unui incendiu la un depozit, medalii care, sunt asigurati cumparatorii, pot fi revandute apoi Guvernului la un pret mai mare.

Un alt exemplu se refera la perceperea unor taxe de la persoane care ar fi fost selectate pentru a urma un program de pregatire speciala ca sa fie reporteri la evenimentul sportiv. De asemenea, exista site-uri care ofera bilete la Jocurile Olimpice si alte premii prin mesaje trimise de pe telefonul mobil.

Autoritatile de la Beijing au incercat in zadar sa opreasca escrocheriile. In noiembrie anul trecut un barbat a fost condamnat la trei ani de inchisoare dupa ce, pretinzand ca este un oficial olimpic, a primit 50.000 de yeni (7.300 de dolari) de la o femeie careia ii promisese bilete la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice care vor incepe la 8 august, la Beijing.