Liderul sirian Bashar al-Assad a declarat astazi ca un atac asupra Iranului din cauza programului sau nuclear ar avea consecinte grave pentru Statele Unite, Israel si intreaga lume, informeaza NewsIn.

"Va costa scump Statele Unite si intreaga planeta", a spus el pentru France Inter radio.
Un astfel de atac ar avea consecinte si pentru Israel, a avertizat al-Assad.

"Israelul va plati direct pretul pentru acest razboi, Iranul a spus asta", a explicat el.
Liderul sirian Bashar al-Assad a declarat duminica seara ca "orice tara care doreste sa rezolve problemele din Orientul Mijlociu trebuie sa discute cu Siria", potrivit unui interviu pentru France 2, dupa summitul privitor la Uniunea pentru Mediterana, relateaza AFP.

"Siria este parte integranta a solutiei la problemele din Orientul Mijlociu. Orice tara care doreste sa rezolve problemele din Orientul Mijlociu trebuie sa discute cu Siria", a spus Assad. El a asigurat ca isi pune mari sperante in viitoarea administratie americana, pentru progrese concrete in procesul de pace, si a acuzat actuala administratie ca "nu are viziune pentru pace".

Al-Assad a fost intervievat dupa summitul pentru lansarea Uniunii, organizat la Paris in prezenta a 43 de tari. Si premierul israelian Ehud Olmert a fost prezent. Assad si Olmert, ale caror tari sunt oficial in stare de razboi din 1948, au stat la aceeasi masa in cursul summitului, dar nu si-au strans mana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.