Puterea de la Moscova nu lasa asteptata o replica pentru Statele Unite, dupa ce acestea au anuntat amplasarea unei parti a scutului american pe teritoriul Cehiei.
Cum Rusia considera ca acest scut ii afecteaza securitatea, ea analizeaza acum amplasarea unor rachete balistice pe enclava sa, Kaliningrad. Acest teritoriu, desi apartine Rusiei, nu are legatura terestra directa cu restul teritoriului rus, ci se gaseste numai intre state care sunt membre ale Uniunii Europene. Intentia este, probabil, de a intimida Polonia, care ar putea, daca negocierile reusesc, sa gazduiasca al doilea element al scutului antiracheta, cel alcatuit din rachete de interceptare ce ar trebui sa loveasca rachetele trimise de un stat inamic. Deocamdata, decizia nu este luata in privinta amplasarii de rachete in Kaliningrad, dar deja o comisie a legislativului rus s-a deplasat la fata locului pentru a studia problema.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.