Ministerele italiene al Apararii si al Transporturilor au fost condamnate de un tribunal din Sicilia la plata a 100.000 de euro ca despagubiri pentru un tanar homosexual pentru ca i-au suspendat permisul de conducere, relateaza presa internationala

Ministerul Transportului, alertat de cel al Apararii, a decis in 2001 sa suspende permisul de conducere al lui Daniele Giuffrida, care se declarase homosexual inainte de serviciul militar potrivit agentiei ANSA. Spitalul militar a sesizat Ministerul Transporturilor, apreciind ca tanarul nu este apt psihologic sa conduca, iar permisul sau a fost suspendat.

Daniele Giuffrida, in prezent in varsta de 26 de ani, s-a adresat tribunalului administrativ din Catania, Sicilia, care a anulat masura Ministerului Transporturilor, argumentand ca homosexualitatea nu poate fi considerata o boala psihica.

"Comportamentul celor doua institutii administrative constituie o discriminare sexuala evidenta (...) care incalca principiile constitutionale", se arata in motivarea deciziei tribunalului, potrivit ANSA.

Instanta subliniaza de asemenea, in sprijinul deciziei sale, "grava suferinta provocata lui Daniele Giuffrida de discriminarea umilitoare pe care a suferit-o".

Decizia instantei "este un pas inainte pentru drepturile civile" in Italia, a comentat Daniele Giuffrida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.