Un director de companie rapit si sechestrat timp de o saptamana, in apropiere de Paris, in circumstante demne de un roman politist, a fost eliberat de politie in momentul platii unei rascumparari de 350.000 de euro, au anuntat sambata autoritatile judiciare, citate de AFP

Trei barbati, in varsta de 29, 31 si 38 de ani, se afla in arest preventiv pentru "rapire si sechestrare", cu cicumstante agravante: "rapirea unui ostatic pentru obtinerea de recompensa" si actiuni de "banda organizata", a anuntat procurorul din Pontoiase, Marie-Therese de Givry.

Seful companiei a fost rapit in 4 iulie, din Garges-les-Gonesse, la nord de Paris, de trei persoane aflate intr-o masina cu girofar, care l-au sechestrat la domiciliul sau, informeaza NewsIn. Masina a fost gasit apoi in alta parte, iar telefonul mobil al victimei intr-un cos de gunoi.

Rapitorii l-au contactat a doua zi dupa rapire pe Azar Setti, fratele omului de afaceri, care a alertat politia.
In cele din urma, ei au fost arestati in momentul platii recompensei, in circumstante neprecizate. Suma ceruta de rapitori a fost de 350.000 de euro, a declarat Givry intr-o conferinta de presa.

Victima a fost batuta in prima zi, pentru ca rapitorii "au vrut sa il faca sa creada ca fratele sau nu vrea sa plateasca recompensa", a explicat Jean Espitalier, comandatul politiei insarcinat cu dosarul. "Nu stim daca aceasta a fost prima lor lovitura, dar ramanem foarte vigilienti. Avem impresia ca asistam la nasterea unei noi generatii de criminali, pentru care rapirile sunt o meserie. Nu am mai vazut acest tip de actiuni de mult timp", a adaugat oficialul.

Politia "nu s-a gandit niciodata sa plateasca o recompensa, ceea ce ar fi putut fi fatal pentru victima", internata in stare de epuizare, a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.