Trei barbati, in varsta de 29, 31 si 38 de ani, se afla in arest preventiv pentru "rapire si sechestrare", cu cicumstante agravante: "rapirea unui ostatic pentru obtinerea de recompensa" si actiuni de "banda organizata", a anuntat procurorul din Pontoiase, Marie-Therese de Givry.

Seful companiei a fost rapit in 4 iulie, din Garges-les-Gonesse, la nord de Paris, de trei persoane aflate intr-o masina cu girofar, care l-au sechestrat la domiciliul sau, informeaza NewsIn. Masina a fost gasit apoi in alta parte, iar telefonul mobil al victimei intr-un cos de gunoi.

Rapitorii l-au contactat a doua zi dupa rapire pe Azar Setti, fratele omului de afaceri, care a alertat politia.
In cele din urma, ei au fost arestati in momentul platii recompensei, in circumstante neprecizate. Suma ceruta de rapitori a fost de 350.000 de euro, a declarat Givry intr-o conferinta de presa.

Victima a fost batuta in prima zi, pentru ca rapitorii "au vrut sa il faca sa creada ca fratele sau nu vrea sa plateasca recompensa", a explicat Jean Espitalier, comandatul politiei insarcinat cu dosarul. "Nu stim daca aceasta a fost prima lor lovitura, dar ramanem foarte vigilienti. Avem impresia ca asistam la nasterea unei noi generatii de criminali, pentru care rapirile sunt o meserie. Nu am mai vazut acest tip de actiuni de mult timp", a adaugat oficialul.

Politia "nu s-a gandit niciodata sa plateasca o recompensa, ceea ce ar fi putut fi fatal pentru victima", internata in stare de epuizare, a subliniat el.