Un incendiu violent de padure izbucnit sambata pe insula Skyros din nord-vestul Marii Egee, arsese duminica aproximativ 600 de hectare de rasinoase, au anuntat pompierii, citati de AFP

Peste 200 de oameni si 26 de vehicule se lupta cu flacarile in regiunea Trahi-Mavri Kantilia, in nord-vestul insulei, pe care se afla numerosi turisti. Fortele de interventie sunt sustinute de opt avioane si trei elicoptere.

"Situatia este mai buna ca sambata, pentru ca vantul sufla mai incet, dar incendiul arde in continuare", a declarat un purtator de cuvant a pompierilor.

Incendiul a izbucnit sambata dimineata, din cauze nedeterminate inca, si s-a propagat rapid, intetit de rafalele de vant a caror intensitate a atins nivelul opt pe scara Beaufort (intre 62 si 74 de kilometri pe ora).

Incendiul a ars pe tot parcursul noptii, fara a ameninta, insa, zonele locuite. Flacarile se aflau partial sub control duminica dimineata, dar s-au intensificat din nou odata cu intetirea vantului.

In fiecare vara, Grecia este afectata de incendii de padure. Cele mai devastatoare s-au inregistrat vara trecuta, soldandu-se cu 77 de morti si distrugand aproape 270.000 de hectare de padure si de terenuri agricole in Peloponez si Eubeea.

Anul acesta riscul este din nou foarte ridicat, din cauza nivelului scazut al precipitatiilor si temperaturilor ridicate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.