Un consilier economic al candidatului republican la presedintie John McCain a respins temerile de recesiune a celei mai mari economii din lume, spunand ca americanii sunt niste "vaicareti" care sufera de "recesiune mintala", transmite AFP, monitorizata de Newsin

Fostul senator de Texas Phil Gramm, consilier pe probleme economice al lui McCain, a declarat intr-un interviu publicat miercuri de cotidianul Washington Times, ca Statele Unite au in continuare o economie puternica. El a respins temerile de recesiune si a spus ca cei care vorbesc despre asa ceva sunt niste vaicareti care sufera de o "recesiune mintala".

McCain s-a distantat de aceste declaratii ale consilierului sau. "Phil Gramm nu vorbeste in numele meu, doar eu vorbesc in numele meu. Si eu nu sunt deloc de acord cu el", a spus candidatul republican, aflat in campanie in Michigan, stat din nord care are mari probleme economice.

Tabara lui Obama a profitat insa de ocazie pentru a-i descrie pe republicani ca fiind inconstienti de greutatile poporului american, care se confrunta cu o crestere a pretului combustibililor si produselor alimentare.

"Senatorul Phil Gramm, important consilier al senatorului McCain, a spus recent ca recesiunea este doar mintala si ca aceasta tara este una de vaicareti. Cred ca este timpul sa avem un presedinte care sa nu spuna ca problemele noastre nu sunt adevarate, care sa nu dea vina pe poporul american pentru acestea, ci sa isi asume responsabilitatile si sa faca ceea ce trebuie pentru a le rezolva. Un astfel de presedinte voi fi eu", a spus Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.