Un numar record de americani sunt interesati de campania prezidentiala, ceea ce anunta o rata ridicata de participare la alegerile din luna noiembrie, potrivit unui studiu realizat de Pew Research Center, transmite AFP

"Rata de participare va fi, probabil, mai ridicata in aceasta toamna - poate superioara celei inregistrate la alegerile precedente - in masura in care interesul alegatorilor se va mentine la un nivel record", apreciaza centrul de cercetare in pagina sa electronica.

Aproximativ 72% din totalul de 2.004 americani chestionati in luna iunie au dat asigurari ca "se gandesc mult" la alegerile prezidentiale, la care vor candida democratul Barack Obama si republicanul John McCain.
Este "de departe cel mai bun procentaj obtinut in acest stadiu al campaniei, incepand din 1988", potrivit Pew Research. Iar acest entuziasm creste pe masura ce se apropie scrutinul.

Aproximativ 77% dintre alegatorii democrati "se gandesc mult" la cursa pentru Casa Alba, cu 18% mai multi decat in urma cu patru luni.

Si in tabara republicana a crescut interesul: 72% din electoratul republican este foarte interesat de alegeri, fata de 61% la studiul precedent.

Potrivit sondajului, Obama conduce in cursa pentru Casa Alba, cu 48% din intentiile de vot, fata de 40% rivalul sau, John McCain.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.