Ministrul italian al apararii Ignazio La Russa propune luarea amprentelor tuturor italienilor pentru "a evita acuzatiile de rasism", intr-un interviu publicat vineri de cotidianul Il Messaggero, citat de AFP

La Russa, care sustine decizia Guvernului Berlusconi de a lua amprentele tuturor romilor, inclusiv ale copiilor, propune "luarea amprentelor tuturor (celor din Italia), pentru ca intr-un moment ca acesta, trebuie identificata toata lumea", informeaza NewsIn.

"Putem face acest lucru pentru a indeparta orice suspiciune de rasism. Apoi (...) trebuie sa ne stabilim prioritati. Si in acest cadru va fi posibila luarea amprentelor copiilor romi", explica ministrul, care este si presedintele partidului de dreapta Alianta Nationala (AN).

Rezolutia adoptata joi de Parlamentul European care cere Italiei sa revina asupra deciziei de a lua amprentele nomazilor, inclusiv ale copiilor, ii provoaca rasul lui La Russa.

"Au facut din aceasta un argument de propaganda politica, fara sa le pese cu adevarat de destinul acestor copii", afirma el.

Ca intregul guvern de la Roma, ministrul La Russa afirma ca masura nu are alt scop decat de a-i "sustrage pe micuti din ilegalitate, de a lupta impotriva celor care ii condamna la cersetorie si sclavie".

La Strasbourg, eurodeputatii au cerut joi incetarea prelevarii amprentelor romilor din Italia, apreciind ca aceasta constituie "un act de discriminare directa" fondat pe rasa si originea etnica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.