Statele Unite se indreapta spre recesiune, in pofida cresterii economice modeste din prima jumatate a anului, dar caracterul solid al economiei Germaniei mentine perspective mai optimiste pentru Europa, estimeaza analistii de la agentia de evaluare financiara Fitch, potrivit NewsIn.
Unul dintre analistii principali ai agentiei de rating, Brian Coulton, a spus, in cadrul unei conferinte, ca o micsorare a cheltuielilor de consum va determina pana la urma o scadere a produsului intern brut (PIB) al Statelor Unite.

"Ne asteptam inca la o recesiune in Statele Unite in 2008", a spus Coulton, citat de Reuters. Agentia de evaluare financiara Fitch confirmase, in 9 mai, ratingul 'AAA' pentru credite pe termen lung in dolari si in valute al Statelor Unite ale Americii, ca urmare a standardului de viata ridicat, a competitivitatii, a cadrului institutional solid si a sistemului politic stabil, potrivit Fitch.

Calificativul 'AAA' al Statelor Unite era sustinut de standardele ridicate de viata, de competitivitatea si flexibilitatea de pe pietele de bunuri, de caracterul solid al cadrului institutional si de stabilitatea sistemului politic. Corelate cu adecvarea politicilor, aceste elemente au ajutat SUA "sa se bucure de o decada de inflatie scazuta si stabila - in medie de 2,6% in perioada curpinsa intre 1998 si 2007 - si de o volatilitate redusa a productiei", sustin analistii de la Fitch.

"Ar putea, insa, exista un efect de exacerbare a ingrijorarii pe termen lung din cauza impactului majorarii costurilor asigurarilor sociale asupra bugetului", observau analistii Fitch la acel moment.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.