Comandantul NATO pentru Afganistan a cerut Aliantei sa furnizeze avioane de supraveghere pentru a ajuta tara sa lupte impotriva insurgentilor, a spus joi un oficial, relateaza agentia Reuters, citata de NewsIn.
Daca va fi aprobata, cererea ar putea pune probleme politice Germaniei, care furnizeaza mare parte a personalului pentru avioanele respective, si ar putea avea nevoie de aprobarea Parlamentului pentru desfasurare.

"Comandamentul ISAF a cerut acest lucru intr-o scrisoare catre SACEUR", a spus un oficial NATO despre cererea prezentata de generalul aemrican David McKiernan comandantului suprem al fortelor NATO din Europa, John Craddock.

"Nu s-a luat nici o decizie inca", a spus oficialul.

Deocamdata nu sunt disponibile detalii despre motivele acestei solicitari, dar comandantii NATO se plang de mult timp de dificultatile cu care se confrunta in efectuarea supravegherilor pentru o tara de marimea Frantei, care aproape ca nu are infrastructura interna.

NATO are o flota de 17 avioane AWACS cu baza in centrul Germaniei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.