Aproape jumatate dintre soldatii britanici se gandesc sa paraseasca fortele armate, potrivit unui studiu publicat miercuri de Ministerul Apararii, potrivit NewsIn.
Sondajul intervine in conditiile in care armata britanica se confrunta cu probleme legate de oboseala militarilor: 7.800 de soldati sunt desfasurati in Afganistan si 4.000 in Irak.

Potrivit studiului, 47% dintre soldatii din Infanteria si Marina britanica, 44% din Aviatie (Royal Air Force, RAF) si 37% din Corpul Puscasilor Marini au declarat ca "simt in mod frecvent dorinta de a parasi armata definitiv".

In total, 45% dintre militarii britanici chestionati nu sunt satisfacuti cu situatia actuala, pentru ca trebuie sa petreaca mult timp departe de familie si de prieteni. Aproximativ 38% dintre ei au afirmat ca aceasta situatie ii determina sa ia in considerare demisia, in timp ce 47% au dat asigurari ca nu le influenteaza decizia.
Intrebati despre moralul din unitatile lor, 72% dintre membrii RAF, 64% dintre cei din Marina si 59% dintre cei din Infanterie au declarat ca este "scazut" sau "foarte scazut". In Corpul Puscasilor Marini, numai 38% dintre soldatii intrebati au oferit acest raspuns.

Studiul a fost realizat in perioada iulie-octombrie 2007, pe un esantion de 8.857 de militari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.