Reactie oficiala a Vaticanului la decizia Bisericii Anglicane de a permite femeilor sa devina episcopi. Sfantul Scaun a anuntat ca aceasta decizie inseamna un serios pas indarat in dialogul dintre cele doua biserici.

Declaratia Consiliului Vaticanului pentru Promovarea Unitatii Crestine a anuntat ca regreta decizia Sinodului Bisericii Anglicane, luata la inceputul acestei saptamani.

Declaratia Vaticanului arata ca hotararea de a permite femeilor de a deveni episcopi devine un nou si important obstacol in calea reconcilierii istorice dintre cele doua biserici.

Nu doar Vaticanul a reactionat negativ in fata acestei hotarari.

In Marea Britanie exista cateva sute de capi ai Bisericii Anglicane care, la anuntul deciziei, au amenintat ca ar putea trece la catolicism.

Dupa ce Biserica Anglicana s-a desprins de cea Catolica acum mai bine de 5 secole, ultimele decenii au readus reprezentantii celor doua confesiuni la masa dialogului.

Scopul acestui dialog a fost refacerea legaturilor dintre cele doua biserici, cu scopul final de a ajunge la unitatea lumii crestine.

Daca in general ambele parti au considerat ca dialogul a fost rodnic, au mai existat momente de tensiune intre catolici si anglicani.

In anul 1992, Vaticanul a acceptat chiar primirea in biserica catolica a unui numar mic de preoti anglicani casatoriti, in ciuda faptului ca preotii catolici sunt obligati la celibat.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.