Astfel, intre lunile ianuarie si iunie, peste 200.000 de persoane si-au pierdut viata, dintre care numai in Myanmar 138.000 de oameni si-au pierdut viata sau au fost dati disparuti dupa ce aceasta zona a fost lovita de ciclonul Nargis, la inceputul lunii mai. Apoi seismul care a lovit China la mijlocul lunii mai s-a soldat cu 69.200 de morti si disparuti, se precizeaza intr-un comunicat dat publicitatii de Munchen Re.

Pentru Torsten Jeworrek, membru al directoratului acestei companii de asigurari, prevenirea unor astfel de calamitati ar trebui sa devina prioritatea tuturor guvernelor, iar in cazul Chinei spre exemplu, autoritatile trebuie sa impuna reformularea normelor de constructii.

Expertii munchenezi in asigurari au enumerat aproximativ 400 de catastrofe naturale in primul semestru al anului in curs, catastrofe ce au provocat pagube materiale in valoare de 50 de miliarde de dolari. Prin comparatie, cele 960 de catastrofe naturale produse in anul 2007 au produs pagube de 82 de miliarde de dolari, dintre care 30 de miliarde au fost suportate de companiile de asigurari.