Gherilele kurde au rapit trei turisti germani aflati intr-o expeditie de alpinism in estul Turciei, a anuntat postul de televiziune CNN Turk, citand un guvernator local.

Potrivit acestuia, militanti ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) i-au rapit pe cei trei, care faceau parte dintr-un grup de 13 persoane aflat in provincia Agri.

PKK lupta din 1984 pentru independenta Kurdistanului turc, iar conflictul a provocat moartea a peste 37.000 de persoane. PKK este considerat organizatie terorista de catre Turcia, Statele Unite si Uniunea Europeana, arata NewsIn.

Stirea rapirii celor trei turisti intervine in aceeasi zi in care un atac armat din apropierea consulatului american de la Istanbul s-a soldat cu sase morti, trei politisti si trei atacatori. Atacul nu a fost revendicat deocamdata, iar autoritatile s-au abtinut sa faca declaratii despre eventualii responsabili, afirmand ca este prematur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.