Un vaccin menit sa previna cancerul de col uterin ar putea provoca paralizii si chiar moartea

Informatia potrivit careia un vaccin menit sa previna cancerul de col uterin ar putea provoca paralizii si chiar moartea a declansat un scandal de proportii in Statele Unite ale Americii. Pana acum, in SUA, 18 paciente au murit la scurt timp dupa ce le-a fost administrat vaccinul, majoritatea din cauza unor complicatii cauzate de aparitia unor cheaguri de sange.

In America, au fost distribuite peste 16 milioane de doze, insa nu se stie cate din acestea au si fost administrate pacientelor.Jenny Tettlock, o fetita in varsta de 13 ani din Boston, a inceput sa aiba semnele unei boli degenerative musculare, la numai o luna de la administrarea vaccinului, iar alte doua adolescente sunt in pragul paraliziei dupa ce au fost vaccinate cu Gardasil, relateaza "The Post Chronicle".

Tatal lui Jenny, profesor de psihologie la o universitate americana, sustine ca fiica sa inca este predispusa la reactii adverse dupa vaccinul Gardasil. Producatorul Merck &Co si FDA (Federal Drug Administration) au respins acuzatiile.

Aprobat de FDA in 2006, Gardasil este destinat tinerelor fete cu varsta cuprinsa intre 9 si 26 de ani si are rolul de a le proteja impotriva infectiilor cu virusul HPV (human papilloma virus ) responsabil de leziunile uterine care pot evolua in cancer. Oficialii FDA au declarat, in urma cu cateva saptamani, ca nu au aprobat inca utilizarea vaccinului produs de Merck& Co in cazul femeilor cu varste cuprinse intre 27 si 45 de ani.

In Romania, vaccinul Silgard a fost administrat la 13.000 de femei, iar pe piata romaneasca au fost importate 20.000 de doze. Potrivit Pro Tv, cei de la Agentia Nationala a Medicamentului, dar si producatorul, au declarat ca, pana acum, nu au fost raportate reactii adverse la pacientele imunizate impotriva cancerului de col uterin.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.