BBC-ul a aflat de asemenea ca serviciul britanic de securitate interna, MI5, a dejucat vara trecuta o tentativa de asasinat impotriva altui dizident rus, oligarhul Boris Berezovski.

Un cecen, considerat potentialul asasin, a fost arestat in Marea Britanie si expulzat in Rusia.

Potrivit sursei BBC-ului, incidentul arata ca autoritatile ruse continua practicile de a ataca persoane aflate in afara granitelor sale.

Domnul Nikolai Zlobin, directorul programului privind Rusia al Institutului pentru Securitate Mondiala, cu sediul la Washington, prezice cum vor reactiona probabil autoritatile ruse fata de aceste declaratii.

"Cred ca declaratiile le vor folosi rusilor pentru a insista ca nu este vorba de un caz penal", spune Nikolai Zobin.

"Vor spune ca este un atac politic contra Rusiei din partea Marii Britanii si a occidentului."

"Majoritatea rusilor cred ca este o chestiune politica si nu un caz penal", mai spune Nikolai Zobin.

Dar fosta presedinta a comitetului reunit de informatii, care supervizeaza serviciile britanice de informatii, Pauline Neville-Jones, a declarat ca e important ca guvernul de la Londra sa reactioneze, indicand autoritatilor ruse ca astfel de operatiuni sunt total inacceptabile.

"Nu cred de loc ca este o idee rea sa se arate ca este un lucru intolerabil. Cred ca rusii vor fi mult mai prudenti stiind ca privim cu atentie la astfel de lucruri si se vor gandi de doua ori inainte sa incerce din nou", spune fosta sefa a comitetului reunit de informatii din Marea Britanie.