Un avion a fost consemnat la sol ieri pe aeroportul din Sapporo, oras din nordul Japoniei in apropierea caruia are loc summitul G8, dupa ce un pasager a afirmat ca transporta o bomba, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Avionul Boeing 767 al companiei nipone Air Do, care se pregatea sa decoleze spre Tokyo, si-a anulat plecarea, dupa ce un pasager i-a spus unei insotitoare de bord ca are explozibili asupra sa. "In total 215 pasageri si membri ai echipajului au fost evacuati, iar politia a urcat la bord", a spus un purtator de cuvant al companiei.

Pasagerul, in varsta de 70 de ani, a fost arestat, iar, potrivit presei locale, acesta ar fi fost in stare de ebrietate.

Aeroportul din Sapporo este cel folosit de avioanele sefilor de state si de guverne din G8 si ai celor 14 tari invitate la summitul din Toyako.

Autoritatile nipone au desfasurat 20.000 de politisti in regiune pentru a impiedica eventuale atentate si incidente, iar aeroportul din Sapporo este supus unor masuri de securitate draconice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.