Senatul olandez a adoptat ieri, cu o ampla majoritate, o lege care deschide calea ratificarii Tratatului de la Lisabona de catre Olanda, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Partidele de extrema-stanga SP, crestin SGP si un mic partid de aparare a cauzei animalelor au votat impotriva tratatului, dar restul Senatului l-a adoptat.

Aceasta aprobare nu este o surpriza, clasa politica olandeza ajungand la un consens pe acest subiect, chiar daca "nu"-ul spus de olandezi la referendumul pentru Constitutia europeana a contribuit, dupa respingerea franceza, la compromiterea textului in 2005.

Camera inferioara a Parlamentului a aprobat deja ratificarea tratatului la 5 iunie. Acum textul trebuie semnat de regina Beatrix.

Irlanda, singura tara europeana care a supus tratatul unui referendum, a respins textul la 12 iunie, aruncand UE intr-o noua criza institutionala. Soarta textului a devenit si mai incerta prin refuzul presedintelui polonez de a semna textul, chiar daca acesta a fost ratificat de deputati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.