Guvernul german va adopta in curand noi masuri pentru a atrage mana de lucru calificata din strainatate in anumite sectoare, a informat luni un purtator de cuvant, fara sa precizeze natura acestora, relateaza AFP.

Un ziar german relata la sfarsitul saptamanii trecute ca Berlinul se gandeste la infiintarea "unui indice al necesitatii mainii de lucru" chestionand luna dupa luna 7.000 de societati, pentru a le evalua necesitatile pe termen de sase luni.

Un purtator de cuvant al Ministerului Muncii a refuzat sa dezminta sau sa confirme informatia, dar, potrivit acestuia, cautarea unui "sistem de control pentru identificarea necesitatilor" este efectiv "cadrul de gandire in care evoluam".

Potrivit purtatorului de cuvint al guvernului, Thomas Steg, subiectul a fost intens discutat in ultimul timp, mai ales intre ministrul muncii social-democrat si omologul sau de la Interne, conservator. O solutie va fi discutata in consiliul de ministri din 16 sau 23 iulie.

Unele sectoare ale economiei germane, mai ales noile tehnologii, duc lipsa de ingineri, programatori si tehnicieni calificati. Masurile luate pana acum de Berlin pentru atragerea strainilor, considerate prea restrictive de catre cercurile economice, nu au dus la ameliorarea situatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.