China va emite azi o bancnota "speciala" pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, in care obisnuitul portret al lui Mao este inlocuit cu imaginea stadionului olimpic, a anuntat Banca Nationala, cu o luna inainte de deschiderea eveimentului, in 8 august, transmite AFP, potrivit NewsIn.

Potrivit unui comunicat al Bancii Nationale publicat pe site, vor fi emise sase milioane de bancnote de 10 yuani (aproape un euro) pe care va fi reprezentat Cuibul de Pasare. Acestea vor fi putin mai mari si mai viu colorate decat bancnotele obisnuite, care sunt albastru deschis cu gri.

Deasupra imaginii stadionului, se va afla emblema Jocurilor Olimpice, iar in fundal va fi desenat Templul Cerului, una dintre cele mai vizitate cladiri vechi din Beijing.

Pe cealalta parte a bancnotei va fi scris "2008" si vor exista mai multe imagini cu atleti, dominati de statuia elena Discobolul.

In mod normal, portretul lui Mao figureaza pe toate bancnotele chineze.Banca Centrala a inlocuit, insa, si in anul 2000 imaginea acestuia cu cea a unui dragon, pentru a marca inceperea unui nou mileniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.