Primul episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord, Macarie Dragoi, a fost intronizat, ieri, in Catedrala episcopala a Bisericii Ortodoxe Sarbe din Stockholm.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de Inaltpresfintitul Parinte Serafim, mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord, alaturi de alti membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si ierarhi ai altor Biserici ortodoxe surori.

La eveniment au mai participat reprezentanti ai autoritatilor romane, ai autoritatilor locale, preoti, monahi si credinciosi din Mitropolia Germaniei, Europei Centrale si de Nord, reprezentanti ai altor culte.

La ceremonia de intronizare a primului episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord, delegatul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, Inaltpreasfintitul Mitropolit Nifon al Targovistei si Exarh Patriarhal, a citit mesajul intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.