Times, care a consultat un document judiciar de 53 de pagini, spune ca miliardarul recunoaste ca a platit "vechi oligarhi pentru a obtine o parte importanta din resursele de petrol si aluminiu ale Rusiei si pentru a iesi teafar din dezmembrarea sangeroasa postcomunista". Potrivit cotidianului, este prima data cand Abramovici explica exact cum, plecand de la nimic, a reusit in cativa ani sa stranga o avere estimata la 11,4 miliarde de lire sterline si sa scape de sangerosul "razboi al aluminiului" dintre bande, care, potrivit ziarului, a fost fatal pentru circa 100 de persoane.

Documentul citat ar fi fost conceput pentru apararea sa in litigiul cu Boris Berezovski. Acesta din urma a depus o plangere in aprilie la Londra impotriva fostului sau asociat, caruia, potrivit presei, ii cerea doua miliarde de lire sterline. Conform plangerii, depuse la Inalta Curte din Londra, Berezovski l-a acuzat pe Abramovici ca l-a constrans sa vanda la un pret subevaluat partile pe care le avea in postul de televiziune ORT, in compania petroliera Sibneft si grupul de aluminiu Russki Alumini, Rusal-ul de acum.

Valoarea activelor nu a fost precizata, dar Berezovski a estimat ca ele ar putea fi de aproape cinci miliarde de lire sterline. In documentul citat de Times, Abramovici il acuza pe Berezovski, precum si pe oligarhul georgian Badri Patarkatisvili, ca i-a cerut "sume importante pentru a-l ajuta sa iasa din obscuritate". Abramovici a spus mai ales ca i-a oferit 500 milioane de dolari georgianului. Gasit mort in februarie, la Londra, georgianul avea reputatia de a fi intermediar pentru crima organizata."Patarkatisvili l-a ajutat pe parat sa achizitioneze niste active in industria rusa de aluminiu", potrivit documentului.