O echipa de psihologi ii invata pe teroristi sa isi descopere „partea sensibila“
Pentru ca teroristii sunt si ei oameni cu sentimente, la o clinica de „reabilitare” din Riyadh, in Arabia Saudita, extremistii sunt tratati „cu frumosul”, doar-doar vor renunta la visurile cu explozii, detonari si asasinate. Numita si „Clinica Betty Ford pentru jihadisti” (dupa faimoasa „institutie” americana unde se duc celebritatile pentru dezintoxicare), Care Rehabilitation Centre este o inchisoare aflata in antiteza temutei Guantanamo. Daca la Guantanamo detinutii sunt facuti sa vorbeasca prin tehnica „waterboarding” (simularea inecului), in Arabia Saudita islamistii sunt „tratati” cu piscina, ping-pong, jocuri pe calculator, aer conditionat si fotbal.

Guvernul saudit incearca metoda „soft” pentru imblanzirea teroristilor. In schimbul tratamentului de statiune de lux, prizonierii (dintre care multi sunt criminali condamnati) sunt obligati sa asiste la lectii de drept islamic si jurisprudenta jihadului, noteaza publicatia britanica The Times. O intreaga echipa de psihologi ii invata pe islamistii cei mai infocati sa isi descopere „partea sensibila”, sa-si stapaneasca emotiile si sa-si exprime sentimentele prin desen.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.