Un roman care traieste in Franta ar putea sa aleaga sa se supuna sistemului juridic european si nu celui din Hexagon. Fiecare european ar urma sa fie dotat cu un card, cu rol de „pasaport juridic”. Acesta ar avea un rol multiplu servind ca permis de lucru, de rezidenta, certificat de nationalitate, card de sanatate si de asigurari sociale

Aflata la carma UE pentru jumatate de an, Franta si-a propus sa „reconcilieze Europa cu cetatenii francezi” si nu numai, dupa cum reiese dintr-un proiect cu caracter social menit sa-i calmeze pe europenii nemultumiti de traiul pe care il duc in alte state membre decat cel de provenienta. Raspunsul la aceste probleme ar fi unul extrem de simplu din punctul de vedere al unui europarlamentar francez, Alain Lamassoure: introducerea cetateniei europene! Ideea parlamentarului european, si de altfel fost coleg de partid, nu i-a displacut liderului de la Elysée, Nicolas Sarkozy, care i-a solicitat premierului Fillon sa demareze discutii la nivel interministerial pentru a a pune pe picioare acest proiect, informeaza „Euractiv.com”.

Mai exact, Fillon, impreuna cu membrii cabinetului sau, vor incerca sa elaboreze un proiect propriu, pe care il vor prezenta apoi Comisiei Europene. Initiativa, evident, se va baza pe raportul prezentat la 30 iunie de europarlamentarul Lamassoure care, mentionand o serie de probleme cu care se confrunta inca cetatenii europeni, care traiesc intr-un alt stat membru, sustinea ca „a venit timpul sa ne gandim la cetatenia europeana”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.